Wat wij doen‎ > ‎

Radiologisch onderzoek

De huisarts kan u naar de radiologie-afdeling verwijzen om een röntgen/echo-onderzoek te laten maken.  
Voor een algemene röntgenfoto, hoeft u geen afspraak te maken. Voor deze onderzoeken bent u welkom op werkdagen van 8.00 – 15.30 uur. U dient wel een afspraak te maken voor radiodiagnostisch onderzoek waar een voorbereiding voor nodig is, zoals maagonderzoek, dikke darmonderzoek of echo-onderzoek of waar de aanwezigheid van een radioloog noodzaak is. Hiervoor neemt u contact op met de röntgenafdeling: 0341 - 463650.

Meenemen

Vergeet niet het röntgenaanvraagformulier en uw patiëntenpas mee te nemen naar het onderzoek. Als u nog geen patiëntenpas heeft, dan moet u zich melden bij het afsprakenbureau met een geldig legitimatiebewijs en inschrijfbewijs van uw verzekering.

Zwangerschap

Wanneer u zwanger bent, of denkt te zijn, moet u ons dat altijd vertellen voordat wij met het onderzoek beginnen. Het is namelijk beter de ongeboren baby niet aan röntgenstralen bloot te stellen. 

Uitslag

De huisarts ontvangt de uitslag van uw onderzoek, beoordeelt deze en bepaalt eventueel het verdere beleid. Na 3 werkdagen kunt u de praktijk bellen voor de uitslag: (0341) - 422214, dagelijks tussen 11.00 – 17.00 uur.